👥 Exam-preparation support for aspirants across India.🔔 Free UPSC syllabus, quizzes and class videos.✓ SSC CGL eligibility guide is live in Vidyarthi Kendra.
IUC Academy logoIUC AcademyHome

Number & Letter Series MCQ Practice

Practice question set with answers. Use deep links to save questions.

Quiz App / Number & Letter Series

649 questions loaded. Showing page 4 of 9 for fast crawlable revision and deep linking.

241. Select the term that will come next in the following series. EB, HC, KD, NE, QF, ?
  1. A. SG
  2. B. TG
  3. C. UH
  4. D. VH
Answer: TG
Explanation: In the letter series EB, HC, KD, NE, QF, each term advances by (+3, +1) in alphabetical position, giving 'TG'.
242. Select the number that will come next in the following series. 386, 401, 417, 434, ?
  1. A. 552
  2. B. 351
  3. C. 451
  4. D. 452
Answer: 452
Explanation: First differences are [15, 16, 17] (increasing by +1 each step); next difference is +18, so 434 + (18) = 452.
243. Select the combinations of letters that when sequentially placed in the blanks of the given letter series will complete the series. ac _ b _ ac _ _ aa _ d _ a _ cd _ _
  1. A. dadbcbaba
  2. B. bcdbcdaba
  3. C. cbdcabada
  4. D. acbdcdabc
Answer: dadbcbaba
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (c) 'cbdcabada' correctly replaces the question mark (?).
244. Select the number that can represent the question mark (?) in the following series. -13, 16, -20, 25, -31, ?
  1. A. 48
  2. B. -38
  3. C. 38
  4. D. -48
Answer: 38
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (c) '38' correctly replaces the question mark (?).
245. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 2, 3, 6, 15, ?, 157.5, 630
  1. A. 48
  2. B. 54
  3. C. 49
  4. D. 45
Answer: 45
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) '45' correctly replaces the question mark (?).
246. Identify the number that does NOT belong to the following series. 1, 4, 9, 15, 25, 36
  1. A. 9
  2. B. 4
  3. C. 15
  4. D. 25
Answer: 25
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) '25' correctly replaces the question mark (?).
247. Select the letter-cluster that can replace the question mark (?) in the following series. BDF, DHL, FLR, ?
  1. A. IQY
  2. B. HPY
  3. C. HOX
  4. D. HPX
Answer: HPX
Explanation: In the letter series BDF, DHL, FLR, each term advances by (+2, +4, +6) in alphabetical position, giving 'HPX'.
248. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 6, 10, 18, 34, ?
  1. A. 70
  2. B. 68
  3. C. 66
  4. D. 64
Answer: 66
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (c) '66' correctly replaces the question mark (?).
249. Select the letter-cluster that can replace the question mark (?) in the following series. DFH, FHJ, ? , JLN, LNP
  1. A. HJL
  2. B. HJM
  3. C. HJK
  4. D. HKL
Answer: HJL
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) 'HKL' correctly replaces the question mark (?).
250. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 2, 10, 26, 50, 82, ?
  1. A. 120
  2. B. 124
  3. C. 122
  4. D. 114
Answer: 122
Explanation: First differences are [8, 16, 24, 32] (increasing by +8 each step); next difference is +40, so 82 + (40) = 122.
251. Select the letter-cluster that can replace the question mark (?) in the following series. STRAIN : TRAIN :: STABLE : ?
  1. A. TABLE
  2. B. ABLE
  3. C. BALES
  4. D. LABLE
Answer: TABLE
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) 'LABLE' correctly replaces the question mark (?).
252. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 1, 27, 125, 343, 729 , ?
  1. A. 1029
  2. B. 1331
  3. C. 1244
  4. D. 1525
Answer: 1331
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (a) '1029' correctly replaces the question mark (?).
253. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 80, 79, 75, 66, ? , 25
  1. A. 46
  2. B. 50
  3. C. 54
  4. D. 57
Answer: 50
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (b) '50' correctly replaces the question mark (?).
254. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 33, 53, 61, 85, 97, ?, 141
  1. A. 125
  2. B. 113
  3. C. 123
  4. D. 121
Answer: 125
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (c) '123' correctly replaces the question mark (?).
255. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 99, 82, 63, 50, 35. ?
  1. A. 26
  2. B. 27
  3. C. 24
  4. D. 25
Answer: 26
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (a) '26' correctly replaces the question mark (?).
256. Select the letter-cluster that can replace the question mark (?) in the following series. IHUW : HFRS :: LMQT : ?
  1. A. LKPN
  2. B. KKNP
  3. C. LMNO
  4. D. LNMK
Answer: KKNP
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (a) 'LKPN' correctly replaces the question mark (?).
257. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 1, 2, 4, 7, 13, 24, 44, ?
  1. A. 81
  2. B. 73
  3. C. 63
  4. D. 112
Answer: 81
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (b) '73' correctly replaces the question mark (?).
258. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 7, 16, 24, 31, 37, ?
  1. A. 45
  2. B. 58
  3. C. 39
  4. D. 42
Answer: 42
Explanation: First differences are [9, 8, 7, 6] (increasing by -1 each step); next difference is +5, so 37 + (5) = 42.
259. Select the letter that can replace the question mark (?) in the following series? A, D, C, G, F, K, J, ?
  1. A. L
  2. B. T
  3. C. O
  4. D. P
Answer: P
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (a) 'L' correctly replaces the question mark (?).
260. Select the combination of letters that when sequentially placed from left to right in the blanks of the given series will complete the series. _om_onm_mnon_omn_n
  1. A. moomm
  2. B. mnomo
  3. C. nnmmo
  4. D. nmomn
Answer: mnomo
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (a) 'moomm' correctly replaces the question mark (?).
261. Identify the letter that does NOT belong to the following series. I, L, O, S, U, X
  1. A. S
  2. B. O
  3. C. X
  4. D. L
Answer: S
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (a) 'S' correctly replaces the question mark (?).
262. Select the number that will replace the question mark (?) in the following series. 4, 5, 9, 18, 34, 59, ?, 144, 208, 289
  1. A. 95
  2. B. 89
  3. C. 90
  4. D. 88
Answer: 95
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (b) '89' correctly replaces the question mark (?).
263. Select the letter that can replace the question mark (?) in the following series. A, D, B, F, D, I, G, ?, K
  1. A. N
  2. B. M
  3. C. E
  4. D. J
Answer: M
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (b) 'M' correctly replaces the question mark (?).
264. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 5, 5, 15, 75, 525, ?
  1. A. 1575
  2. B. 2625
  3. C. 4725
  4. D. 1050
Answer: 4725
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) '1050' correctly replaces the question mark (?).
265. Select the combination of letters that when sequentially placed from left to right in the blanks of the given series, will complete the series. a_ cd _ cba _ bcddc _ a
  1. A. aaba
  2. B. bdab
  3. C. adcb
  4. D. babd
Answer: bdab
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) 'babd' correctly replaces the question mark (?).
266. Select the combination of letters that when sequentially placed from left to right in the blanks of the given letter series will complete the series. L_U K _ A _ K L A _ K L _ U K
  1. A. KLAUL
  2. B. LUUAL
  3. C. ALUUA
  4. D. AUUAL
Answer: ALUUA
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (c) 'ALUUA' correctly replaces the question mark (?).
267. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series? 114, 121, 138, 175, 242, ?
  1. A. 349
  2. B. 347
  3. C. 356
  4. D. 345
Answer: 349
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (c) '356' correctly replaces the question mark (?).
268. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 5, 9, 10, 28, 17, 65, ?
  1. A. 93
  2. B. 26
  3. C. 78
  4. D. 32
Answer: 26
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (a) '93' correctly replaces the question mark (?).
269. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 589, 572, 557, 544, 533, ?
  1. A. 522
  2. B. 525
  3. C. 523
  4. D. 524
Answer: 524
Explanation: First differences are [-17, -15, -13, -11] (increasing by +2 each step); next difference is -9, so 533 + (-9) = 524.
270. Select the combination of letters that when sequentially placed in the blanks of the given letter series will complete the series. ab _ a _ _ ba _ _ a _ _ ac
  1. A. cabbacb
  2. B. acaacba
  3. C. abccaba
  4. D. cbaabcb
Answer: acaacba
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (c) 'abccaba' correctly replaces the question mark (?).
271. Select the number that can replace the question mark(?) in the following series. 2, 2, 6, 10, 22, 42,?
  1. A. 82
  2. B. 84
  3. C. 64
  4. D. 86
Answer: 86
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (a) '82' correctly replaces the question mark (?).
272. Which letter-cluster will replace the question mark(?) to complete the following series? PGD, SEE, VCF,?,
  1. A. ZBD, CYI
  2. B. YAD, BYH
  3. C. YAG, BYH
  4. D. YAH, BZH
Answer: YAG, BYH
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (c) 'YAG, BYH' correctly replaces the question mark (?).
273. Which letter will replace the question mark(?) to complete the following series? F, I, M,?, X
  1. A. T
  2. B. R
  3. C. Q
  4. D. S
Answer: R
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (b) 'R' correctly replaces the question mark (?).
274. Select the number that can replace the question mark(?) in the following series 0, 1, 1, 3, 2, ?, 3, 13, 4, 21
  1. A. 7
  2. B. 2
  3. C. 0
  4. D. 3
Answer: 7
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (b) '2' correctly replaces the question mark (?).
275. Select the combination of letters that when sequentially placed in the blanks of the given letter series will complete the series. a_ _dda_ _cb_ _ _cac_ _da_
  1. A. cbcaddabdc
  2. B. bddaccbbdd
  3. C. bddacbdcbd
  4. D. bdddcbdacc
Answer: cbcaddabdc
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) 'bdddcbdacc' correctly replaces the question mark (?).
276. Select the combination of letters that when sequentially placed in the gaps of the given letter series will complete the series. a _ _ ccde _ _ _ bc _ _ _ eaabc _ _ _ _ aabc _ _ ee
  1. A. abcdecdeecdeaa
  2. B. abeaacdecdeecd
  3. C. abbaacdeecdecd
  4. D. acbdecdeaacecd
Answer: abeaacdecdeecd
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) 'acbdecdeaacecd' correctly replaces the question mark (?).
277. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 8, 17, 9, 19, 10, 21, ?, ?
  1. A. 10, 23
  2. B. 11, 24
  3. C. 11, 22
  4. D. 11, 23
Answer: 11, 23
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (c) '11, 22' correctly replaces the question mark (?).
278. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 8, 11, 15, 23, 40, 73, ?
  1. A. 131
  2. B. 113
  3. C. 122
  4. D. 93
Answer: 131
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) '93' correctly replaces the question mark (?).
279. Select the combination of letters that when sequentially placed from left to right in the gaps of the given letter series will complete the series. _ k _ _ mmk _ ikiim _ _ ki _ i _ _ mkk
  1. A. miikmkiim
  2. B. iikimimmk
  3. C. kiikmkkik
  4. D. iiikmkkim
Answer: iiikmkkim
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (a) 'miikmkiim' correctly replaces the question mark (?).
280. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 216, ? , 64, 27, 8
  1. A. 144
  2. B. 125
  3. C. 121
  4. D. 169
Answer: 125
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (b) '125' correctly replaces the question mark (?).
281. Select the combination of letters that when sequentially placed in the gaps of the given letter series will complete the series. Abcc_ _ _ab_ _ _de_ _ccd _ eab _ _ _de
  1. A. ddeccdabdccd
  2. B. ddecbdccdcda
  3. C. ccdabdccddde
  4. D. ddeccdabddcc
Answer: ddeccdabdccd
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) 'ddeccdabddcc' correctly replaces the question mark (?).
282. Select the number that will come next in the following series. 6,9,13,21,38,71,?
  1. A. 129
  2. B. 101
  3. C. 99
  4. D. 121
Answer: 129
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (c) '99' correctly replaces the question mark (?).
283. Select the letter that can replace the question mark (?) in the following series. K, B, N, D, Q, F, T, H, ?
  1. A. V
  2. B. K
  3. C. W
  4. D. J
Answer: W
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (c) 'W' correctly replaces the question mark (?).
284. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 65, 70, 80, 95, 115, ?, 170
  1. A. 130
  2. B. 165
  3. C. 140
  4. D. 145
Answer: 140
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) '145' correctly replaces the question mark (?).
285. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 88,95,106,119,136,155,178,?
  1. A. 217
  2. B. 207
  3. C. 249
  4. D. 197
Answer: 207
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (a) '217' correctly replaces the question mark (?).
286. Select the letter-cluster that can replace the question mark (?) in the following series. EQM, GRL, ISK, KTJ,?
  1. A. NUS
  2. B. MUI
  3. C. MTJ
  4. D. MVR
Answer: MUI
Explanation: In the letter series EQM, GRL, ISK, KTJ, each term advances by (+2, +1, -1) in alphabetical position, giving 'MUI'.
287. Select the combination of letters that when sequentially placed in the blanks of the given letter series will complete the series. ab_ _ _ bca _ _ acb _ _ _ aac _ _
  1. A. aabcabccab
  2. B. aacbacabbc
  3. C. cabaabcabc
  4. D. cbaabcabca
Answer: aacbacabbc
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (b) 'aacbacabbc' correctly replaces the question mark (?).
288. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series? 2, 7, 5, 2, 3, 1, ?
  1. A. 0
  2. B. 4
  3. C. -1
  4. D. 2
Answer: 2
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (b) '4' correctly replaces the question mark (?).
289. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series? 1, 8, 9, 64, 25, 216, ?
  1. A. 256
  2. B. 343
  3. C. 49
  4. D. 128
Answer: 49
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (a) '256' correctly replaces the question mark (?).
290. Complete the following series by replacing the question mark (?) given in the series. AZ, CX, EV , ? IR
  1. A. HT
  2. B. GT
  3. C. FT
  4. D. GS
Answer: GT
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) 'GS' correctly replaces the question mark (?).
291. Select the combination of letters that when sequentially placed from left to right in the blanks of the given letter series will complete the series. _ _bc_daabc_ _a_ _ccd
  1. A. accdaac
  2. B. aaccdab
  3. C. acccdcb
  4. D. cacdcab
Answer: aaccdab
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (c) 'acccdcb' correctly replaces the question mark (?).

292. Complete the following series. 7, 16, 34, 70, ____, _____

  1. A. 142, 294
  2. B. 144, 292
  3. C. 144, 286
  4. D. 142, 286
Answer: 142, 286
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) '142, 286' correctly replaces the question mark (?).
293. Select the combination of letters that when sequentially placed from left to right in the blanks of the given letter series will complete the series. aba_ccdab_b_ _dababc_ _
  1. A. abdccd
  2. B. bacacd
  3. C. bacccd
  4. D. cacccd
Answer: bacccd
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (a) 'abdccd' correctly replaces the question mark (?).
294. Select the number that can replace the question mark(?) in the following series. 19, 20, 24, 51, 67,?
  1. A. 190
  2. B. 191
  3. C. 195
  4. D. 192
Answer: 192
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) '192' correctly replaces the question mark (?).
295. Select the combination of letters that when sequentially placed in the gaps of the given letter series will complete the series. U_D_U P_M_P D M U_D M
  1. A. PMDUP
  2. B. PMUDP
  3. C. UMDUD
  4. D. MPUDU
Answer: PMDUP
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) 'MPUDU' correctly replaces the question mark (?).
296. Select the combination of letters that when sequentially placed in tha gaps of the given letter series will complete the series. K_ _M K X Z_ K X_ M K_Z M
  1. A. MZMZX
  2. B. XZMZK
  3. C. XXMKX
  4. D. XZMZX
Answer: XZMZX
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (a) 'MZMZX' correctly replaces the question mark (?).
297. Select the number that can replace the question mark(?) in the following series. 50, 49, 53, 44, 60, 35, ?
  1. A. 117
  2. B. 71
  3. C. 70
  4. D. 104
Answer: 71
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) '104' correctly replaces the question mark (?).
298. Select the combination of letters that when sequentially placed in the blanks of the given series will complete the series. mn_pmno_ _nopm_op
  1. A. oppn
  2. B. opmn
  3. C. mpmo
  4. D. oomn
Answer: opmn
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) 'oomn' correctly replaces the question mark (?).
299. Select the number that can replace the question mark(?) in the following series. 211, 215, 231, 267,?
  1. A. 296
  2. B. 421
  3. C. 312
  4. D. 331
Answer: 331
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (c) '312' correctly replaces the question mark (?).
300. Identify the letter-cluster that does NOT belong to the following series. DEC, HIG, LKM, PQO, TUS
  1. A. PQO
  2. B. TUS
  3. C. LKM
  4. D. HIG
Answer: LKM
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (a) 'PQO' correctly replaces the question mark (?).
301. Select the number that can replace the question mark(?) in the following series. 30,130,350,?
  1. A. 1350
  2. B. 64
  3. C. 729
  4. D. 738
Answer: 738
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (c) '729' correctly replaces the question mark (?).
302. Identify the letter/letter-cluster that does NOT belong to the following series. EC, G, HF, M, KI, T
  1. A. T
  2. B. HF
  3. C. M
  4. D. EC
Answer: T
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (a) 'T' correctly replaces the question mark (?).
303. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 2, 7, 23, 72, 220, ?
  1. A. 600
  2. B. 500
  3. C. 665
  4. D. 472
Answer: 665
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (b) '500' correctly replaces the question mark (?).
304. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 8, 13, 23, 43, ? , 163, 323
  1. A. 79
  2. B. 63
  3. C. 83
  4. D. 93
Answer: 83
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (a) '79' correctly replaces the question mark (?).
305. Select the combination of letters that when sequentially placed in the blanks of the given letter series will complete the series. cc _ e _ _ gcccdeff _ _ _ cd _ _ fgc
  1. A. cffeccef
  2. B. ffceefde
  3. C. eececfce
  4. D. dffgccef
Answer: dffgccef
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (b) 'ffceefde' correctly replaces the question mark (?).
306. Select the combination of letters that when sequentially placed in the blanks of the given letter series will complete the series. ab _ _ _ cba _ _ _ dd _ _ _ abcd _ _ baa _ _ _ _ cba
  1. A. acbdecdeaacecdd
  2. B. cddabccbadcbcdd
  3. C. abbaacdeecdecdd
  4. D. abeaacdecdeecdd
Answer: cddabccbadcbcdd
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (c) 'abbaacdeecdecdd' correctly replaces the question mark (?).
307. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 2, 8, 15, 24, 36, 52, ?
  1. A. 73
  2. B. 78
  3. C. 83
  4. D. 63
Answer: 73
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) '63' correctly replaces the question mark (?).
308. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 10, 26, 50, 82, ?
  1. A. 122
  2. B. 121
  3. C. 169
  4. D. 101
Answer: 122
Explanation: First differences are [16, 24, 32] (increasing by +8 each step); next difference is +40, so 82 + (40) = 122.
309. Select the letter-cluster that can replace the question mark (?) in the following series. BYT, WUQ, RQN, MMK, ?
  1. A. IHJ
  2. B. GIH
  3. C. HIH
  4. D. HJI
Answer: HIH
Explanation: In the letter series BYT, WUQ, RQN, MMK, each term advances by (-5, -4, -3) in alphabetical position, giving 'HIH'.
310. Identify the letter-cluster that does NOT belong to the following series. DE, GH, JK, NM, PQ
  1. A. GH
  2. B. JK
  3. C. PQ
  4. D. NM
Answer: NM
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (c) 'PQ' correctly replaces the question mark (?).
311. Select the letter that can replace the question mark (?) in the following series. L, M, O, K, R, I, U, ?
  1. A. R
  2. B. I
  3. C. G
  4. D. P
Answer: G
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (b) 'I' correctly replaces the question mark (?).
312. Select the combination of letters that when sequentially placed in the blanks of the given series will complete the series. rtx_sx_z_txy_ _yz
  1. A. yyrsx
  2. B. yyrxs
  3. C. yxyrs
  4. D. sysys
Answer: yyrsx
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (b) 'yyrxs' correctly replaces the question mark (?).
313. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 25, 5, 49, 10, 81, 20, 121, ?
  1. A. 30
  2. B. 40
  3. C. 25
  4. D. 35
Answer: 35
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (c) '25' correctly replaces the question mark (?).
314. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series. 2, 10, 26, ?, 82
  1. A. 46
  2. B. 58
  3. C. 50
  4. D. 65
Answer: 50
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (c) '50' correctly replaces the question mark (?).
315. Select the letter that will come next in the following series. L, M, K, N, J, O, ?
  1. A. P
  2. B. H
  3. C. I
  4. D. R
Answer: I
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (a) 'P' correctly replaces the question mark (?).
316. Select the number that can replace the question mark(?) in the following series. 126,217,344,?
  1. A. 729
  2. B. 521
  3. C. 513
  4. D. 512
Answer: 513
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) '512' correctly replaces the question mark (?).
317. Select the number that can replace the question mark(?) in the following series. 213, 217, 233, 269,?
  1. A. 312
  2. B. 296
  3. C. 428
  4. D. 333
Answer: 333
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) '333' correctly replaces the question mark (?).
318. Select the number that can replace the question mark (?) in the following series 45, 63, 101, 160, 241, ?
  1. A. 368
  2. B. 345
  3. C. 305
  4. D. 319
Answer: 345
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) '319' correctly replaces the question mark (?).
319. Select the letter that can replace the question mark(?) in the following series C, E, H, J, M, O, R, ?
  1. A. D
  2. B. T
  3. C. S
  4. D. W
Answer: T
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (c) 'S' correctly replaces the question mark (?).
320. Select the number that can replace the question mark(?) in the following series. 39, 50, 63, 80, ?, 122, 151, 182
  1. A. 99
  2. B. 108
  3. C. 105
  4. D. 90
Answer: 99
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (a) '99' correctly replaces the question mark (?).

Explore More Practice Topics and Quizzes