Practice question set with answers. Use deep links to save questions.
5009 questions loaded. Showing page 41 of 63 for fast crawlable revision and deep linking.
3201. Statement: P ≤ X < Y ≤ U = SConclusions: I. Y > P II. P ≥ SWhich of the following is correct?
- A. Neither conclusion I nor II follows
- B. Only conclusion I follows
- C. Only conclusion II follows
- D. Both conclusions I and II follow
Answer: Only conclusion I follows
Explanation: Combining the given relations along the chain, conclusion I definitely holds and conclusion II cannot be established. Hence: only conclusion I follows.
3202. Statement: V < R ≤ Q ≤ T ≥ ZConclusions: I. Q < T II. T = ZWhich of the following is correct?
- A. Only conclusion II follows
- B. Neither conclusion I nor II follows
- C. Only conclusion I follows
- D. Both conclusions I and II follow
Answer: Neither conclusion I nor II follows
Explanation: Combining the given relations along the chain, conclusion I cannot be established and conclusion II cannot be established. Hence: neither conclusion I nor II follows.
3203. Statement: W = Q ≥ V ≥ R ≥ UConclusions: I. V ≥ R II. V ≤ UWhich of the following is correct?
- A. Neither conclusion I nor II follows
- B. Only conclusion I follows
- C. Both conclusions I and II follow
- D. Only conclusion II follows
Answer: Only conclusion I follows
Explanation: Combining the given relations along the chain, conclusion I definitely holds and conclusion II cannot be established. Hence: only conclusion I follows.
3204. Statement: X > W < S > Q ≥ RConclusions: I. R > X II. W ≥ RWhich of the following is correct?
- A. Only conclusion I follows
- B. Both conclusions I and II follow
- C. Neither conclusion I nor II follows
- D. Only conclusion II follows
Answer: Neither conclusion I nor II follows
Explanation: Combining the given relations along the chain, conclusion I cannot be established and conclusion II cannot be established. Hence: neither conclusion I nor II follows.
3205. Statement: T ≤ S ≥ W > Z = PConclusions: I. T < P II. S = WWhich of the following is correct?
- A. Neither conclusion I nor II follows
- B. Both conclusions I and II follow
- C. Only conclusion I follows
- D. Only conclusion II follows
Answer: Neither conclusion I nor II follows
Explanation: Combining the given relations along the chain, conclusion I cannot be established and conclusion II cannot be established. Hence: neither conclusion I nor II follows.
3206. Statement: X < T > V = U > PConclusions: I. T < X II. X ≥ PWhich of the following is correct?
- A. Only conclusion II follows
- B. Only conclusion I follows
- C. Neither conclusion I nor II follows
- D. Both conclusions I and II follow
Answer: Neither conclusion I nor II follows
Explanation: Combining the given relations along the chain, conclusion I cannot be established and conclusion II cannot be established. Hence: neither conclusion I nor II follows.
3207. Statement: U = X ≥ W > Q < TConclusions: I. U ≤ X II. W ≥ UWhich of the following is correct?
- A. Both conclusions I and II follow
- B. Neither conclusion I nor II follows
- C. Only conclusion I follows
- D. Only conclusion II follows
Answer: Only conclusion I follows
Explanation: Combining the given relations along the chain, conclusion I definitely holds and conclusion II cannot be established. Hence: only conclusion I follows.
3208. Statement: T ≥ X < W ≥ R ≤ ZConclusions: I. R ≥ T II. Z < TWhich of the following is correct?
- A. Only conclusion I follows
- B. Only conclusion II follows
- C. Neither conclusion I nor II follows
- D. Both conclusions I and II follow
Answer: Neither conclusion I nor II follows
Explanation: Combining the given relations along the chain, conclusion I cannot be established and conclusion II cannot be established. Hence: neither conclusion I nor II follows.
3209. Statement: Y = W ≤ X < V > ZConclusions: I. W ≤ V II. V < XWhich of the following is correct?
- A. Only conclusion II follows
- B. Neither conclusion I nor II follows
- C. Only conclusion I follows
- D. Both conclusions I and II follow
Answer: Only conclusion I follows
Explanation: Combining the given relations along the chain, conclusion I definitely holds and conclusion II cannot be established. Hence: only conclusion I follows.
3210. Statement: V ≤ Z > U > X ≤ TConclusions: I. T = X II. X = UWhich of the following is correct?
- A. Both conclusions I and II follow
- B. Neither conclusion I nor II follows
- C. Only conclusion I follows
- D. Only conclusion II follows
Answer: Neither conclusion I nor II follows
Explanation: Combining the given relations along the chain, conclusion I cannot be established and conclusion II cannot be established. Hence: neither conclusion I nor II follows.
3211. Statement: S ≤ Q = W ≥ X < ZConclusions: I. X < Q II. Q > ZWhich of the following is correct?
- A. Only conclusion I follows
- B. Only conclusion II follows
- C. Both conclusions I and II follow
- D. Neither conclusion I nor II follows
Answer: Neither conclusion I nor II follows
Explanation: Combining the given relations along the chain, conclusion I cannot be established and conclusion II cannot be established. Hence: neither conclusion I nor II follows.
3212. Statement: T ≤ W > P ≤ U < ZConclusions: I. W = U II. T > PWhich of the following is correct?
- A. Both conclusions I and II follow
- B. Neither conclusion I nor II follows
- C. Only conclusion I follows
- D. Only conclusion II follows
Answer: Neither conclusion I nor II follows
Explanation: Combining the given relations along the chain, conclusion I cannot be established and conclusion II cannot be established. Hence: neither conclusion I nor II follows.
3213. If '#' means 'plus'; '$' means 'minus'; '%' means 'multiplied by'; '@' means 'divided by', then find the value of: 3 $ 7 $ 3 # 11
- A. 4
- B. 1
- C. 12
- D. 8
Answer: 4
Explanation: Substituting the real operators gives 3 - 7 - 3 + 11. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 4.
3214. If '@' means 'plus'; '#' means 'minus'; '$' means 'multiplied by'; '%' means 'divided by', then find the value of: 17 % 17 $ 9 @ 2
- A. 16
- B. 11
- C. 6
- D. 19
Answer: 11
Explanation: Substituting the real operators gives 17 / 17 * 9 + 2. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 11.
3215. If '$' means 'plus'; '@' means 'minus'; '#' means 'multiplied by'; '%' means 'divided by', then find the value of: 19 # 10 % 5 @ 13
- A. 30
- B. 25
- C. 27
- D. 28
Answer: 25
Explanation: Substituting the real operators gives 19 * 10 / 5 - 13. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 25.
3216. If '$' means 'plus'; '@' means 'minus'; '#' means 'multiplied by'; '%' means 'divided by', then find the value of: 6 $ 18 $ 3 @ 5
- A. 20
- B. 22
- C. 16
- D. 19
Answer: 22
Explanation: Substituting the real operators gives 6 + 18 + 3 - 5. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 22.
3217. If '#' means 'plus'; '%' means 'minus'; '@' means 'multiplied by'; '$' means 'divided by', then find the value of: 17 % 15 $ 15 # 3
- A. 27
- B. 22
- C. 25
- D. 19
Answer: 19
Explanation: Substituting the real operators gives 17 - 15 / 15 + 3. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 19.
3218. If '#' means 'plus'; '%' means 'minus'; '$' means 'multiplied by'; '@' means 'divided by', then find the value of: 17 % 17 # 20 @ 20
- A. 2
- B. 1
- C. 7
- D. 6
Answer: 1
Explanation: Substituting the real operators gives 17 - 17 + 20 / 20. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 1.
3219. If '#' means 'plus'; '$' means 'minus'; '@' means 'multiplied by'; '%' means 'divided by', then find the value of: 6 @ 18 % 6 @ 18
- A. 327
- B. 324
- C. 328
- D. 332
Answer: 324
Explanation: Substituting the real operators gives 6 * 18 / 6 * 18. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 324.
3220. If '$' means 'plus'; '%' means 'minus'; '@' means 'multiplied by'; '#' means 'divided by', then find the value of: 3 $ 2 @ 9 % 6
- A. 19
- B. 11
- C. 13
- D. 15
Answer: 15
Explanation: Substituting the real operators gives 3 + 2 * 9 - 6. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 15.
3221. If '$' means 'plus'; '@' means 'minus'; '%' means 'multiplied by'; '#' means 'divided by', then find the value of: 10 % 20 $ 16 % 9
- A. 350
- B. 345
- C. 352
- D. 344
Answer: 344
Explanation: Substituting the real operators gives 10 * 20 + 16 * 9. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 344.
3222. If '#' means 'plus'; '%' means 'minus'; '$' means 'multiplied by'; '@' means 'divided by', then find the value of: 10 # 6 @ 2 % 8
- A. 5
- B. 15
- C. 10
- D. 3
Answer: 5
Explanation: Substituting the real operators gives 10 + 6 / 2 - 8. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 5.
3223. If '@' means 'plus'; '%' means 'minus'; '$' means 'multiplied by'; '#' means 'divided by', then find the value of: 17 @ 3 @ 15 $ 12
- A. 205
- B. 194
- C. 200
- D. 206
Answer: 200
Explanation: Substituting the real operators gives 17 + 3 + 15 * 12. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 200.
3224. If '%' means 'plus'; '#' means 'minus'; '$' means 'multiplied by'; '@' means 'divided by', then find the value of: 10 % 20 @ 2 $ 7
- A. 80
- B. 81
- C. 79
- D. 85
Answer: 80
Explanation: Substituting the real operators gives 10 + 20 / 2 * 7. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 80.
3225. If '%' means 'plus'; '@' means 'minus'; '$' means 'multiplied by'; '#' means 'divided by', then find the value of: 12 $ 5 # 4 $ 10
- A. 140
- B. 153
- C. 150
- D. 160
Answer: 150
Explanation: Substituting the real operators gives 12 * 5 / 4 * 10. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 150.
3226. If '%' means 'plus'; '#' means 'minus'; '@' means 'multiplied by'; '$' means 'divided by', then find the value of: 11 # 7 % 6 % 5
- A. 21
- B. 11
- C. 23
- D. 15
Answer: 15
Explanation: Substituting the real operators gives 11 - 7 + 6 + 5. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 15.
3227. If '$' means 'plus'; '%' means 'minus'; '#' means 'multiplied by'; '@' means 'divided by', then find the value of: 17 % 3 % 15 $ 18
- A. 11
- B. 17
- C. 14
- D. 18
Answer: 17
Explanation: Substituting the real operators gives 17 - 3 - 15 + 18. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 17.
3228. If '%' means 'plus'; '$' means 'minus'; '@' means 'multiplied by'; '#' means 'divided by', then find the value of: 19 $ 11 % 13 % 6
- A. 33
- B. 19
- C. 27
- D. 28
Answer: 27
Explanation: Substituting the real operators gives 19 - 11 + 13 + 6. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 27.
3229. If '@' means 'plus'; '%' means 'minus'; '#' means 'multiplied by'; '$' means 'divided by', then find the value of: 3 @ 10 $ 10 @ 6
- A. 13
- B. 5
- C. 10
- D. 9
Answer: 10
Explanation: Substituting the real operators gives 3 + 10 / 10 + 6. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 10.
3230. If '$' means 'plus'; '@' means 'minus'; '%' means 'multiplied by'; '#' means 'divided by', then find the value of: 4 $ 9 % 15 $ 6
- A. 153
- B. 145
- C. 140
- D. 137
Answer: 145
Explanation: Substituting the real operators gives 4 + 9 * 15 + 6. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 145.
3231. If '$' means 'plus'; '%' means 'minus'; '@' means 'multiplied by'; '#' means 'divided by', then find the value of: 7 $ 20 @ 16 $ 20
- A. 343
- B. 347
- C. 348
- D. 350
Answer: 347
Explanation: Substituting the real operators gives 7 + 20 * 16 + 20. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 347.
3232. If '%' means 'plus'; '@' means 'minus'; '$' means 'multiplied by'; '#' means 'divided by', then find the value of: 10 @ 9 % 19 $ 3
- A. 54
- B. 57
- C. 58
- D. 53
Answer: 58
Explanation: Substituting the real operators gives 10 - 9 + 19 * 3. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 58.
3233. If '@' means 'plus'; '$' means 'minus'; '#' means 'multiplied by'; '%' means 'divided by', then find the value of: 16 @ 13 # 19 $ 10
- A. 247
- B. 253
- C. 250
- D. 245
Answer: 253
Explanation: Substituting the real operators gives 16 + 13 * 19 - 10. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 253.
3234. If '$' means 'plus'; '%' means 'minus'; '@' means 'multiplied by'; '#' means 'divided by', then find the value of: 4 $ 17 @ 18 % 12
- A. 303
- B. 298
- C. 295
- D. 294
Answer: 298
Explanation: Substituting the real operators gives 4 + 17 * 18 - 12. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 298.
3235. If '%' means 'plus'; '#' means 'minus'; '$' means 'multiplied by'; '@' means 'divided by', then find the value of: 15 $ 5 % 4 # 2
- A. 67
- B. 76
- C. 77
- D. 73
Answer: 77
Explanation: Substituting the real operators gives 15 * 5 + 4 - 2. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 77.
3236. If '%' means 'plus'; '@' means 'minus'; '#' means 'multiplied by'; '$' means 'divided by', then find the value of: 5 @ 16 % 13 # 18
- A. 231
- B. 226
- C. 221
- D. 223
Answer: 223
Explanation: Substituting the real operators gives 5 - 16 + 13 * 18. Applying BODMAS (division and multiplication before addition and subtraction), the value is 223.
3237. A machine rearranges a number line as follows. In each step, the largest of the numbers not yet fixed is moved to the right end of the unfixed part (the remaining numbers keep their order), so the fixed part grows from the right. If the input is: 44 63 33 28 90 58, what will be Step 2?
- A. 90 33 28 58 63 44
- B. 44 63 33 28 58 90
- C. 44 33 28 58 63 90
- D. 33 44 28 58 63 90
Answer: 44 33 28 58 63 90
Explanation: Applying the rule step by step: Step 1: 44 63 33 28 58 90; Step 2: 44 33 28 58 63 90.
3238. A machine rearranges a number line as follows. In each step, the largest number among the unplaced numbers is swapped into the next place from the left. If the input is: 39 26 77 84 51 55, what will be Step 3?
- A. 84 77 55 51 39 26
- B. 84 39 55 77 51 26
- C. 84 77 26 39 51 55
- D. 84 77 55 39 51 26
Answer: 84 77 55 39 51 26
Explanation: Applying the rule step by step: Step 1: 84 26 77 39 51 55; Step 2: 84 77 26 39 51 55; Step 3: 84 77 55 39 51 26.
3239. A machine rearranges a number line as follows. In each step, the largest of the numbers not yet fixed is moved to the right end of the unfixed part (the remaining numbers keep their order), so the fixed part grows from the right. If the input is: 60 97 50 72 83 46, what will be Step 4?
- A. 50 46 83 72 60 97
- B. 50 46 60 83 72 97
- C. 60 50 46 72 83 97
- D. 50 46 60 72 83 97
Answer: 50 46 60 72 83 97
Explanation: Applying the rule step by step: Step 1: 60 50 72 83 46 97; Step 2: 60 50 72 46 83 97; Step 3: 60 50 46 72 83 97; Step 4: 50 46 60 72 83 97.
3240. A machine rearranges a number line as follows. In each step, the largest number among the unplaced numbers is swapped into the next place from the left. If the input is: 56 93 22 82 66 72, what will be Step 4?
- A. 93 82 56 66 72 22
- B. 72 82 93 66 56 22
- C. 93 82 72 56 66 22
- D. 93 82 72 66 56 22
Answer: 93 82 72 66 56 22
Explanation: Applying the rule step by step: Step 1: 93 56 22 82 66 72; Step 2: 93 82 22 56 66 72; Step 3: 93 82 72 56 66 22; Step 4: 93 82 72 66 56 22.
3241. A machine rearranges a number line as follows. In each step, the largest number among the unplaced numbers is swapped into the next place from the left. If the input is: 34 53 15 38 42 40, what will be Step 3?
- A. 53 34 40 38 42 15
- B. 53 42 15 38 34 40
- C. 53 42 40 38 34 15
- D. 34 42 40 38 53 15
Answer: 53 42 40 38 34 15
Explanation: Applying the rule step by step: Step 1: 53 34 15 38 42 40; Step 2: 53 42 15 38 34 40; Step 3: 53 42 40 38 34 15.
3242. A machine rearranges a number line as follows. In each step, the largest of the numbers not yet fixed is moved to the right end of the unfixed part (the remaining numbers keep their order), so the fixed part grows from the right. If the input is: 89 69 82 90 77 76, what will be Step 3?
- A. 69 77 82 76 89 90
- B. 69 82 77 76 89 90
- C. 69 76 77 82 89 90
- D. 69 77 76 82 89 90
Answer: 69 77 76 82 89 90
Explanation: Applying the rule step by step: Step 1: 89 69 82 77 76 90; Step 2: 69 82 77 76 89 90; Step 3: 69 77 76 82 89 90.
3243. A machine rearranges a number line as follows. In each step, the largest of the numbers not yet fixed is moved to the right end of the unfixed part (the remaining numbers keep their order), so the fixed part grows from the right. If the input is: 78 84 29 82 19 44, what will be Step 3?
- A. 29 44 19 78 82 84
- B. 19 29 44 78 82 84
- C. 29 19 44 78 82 84
- D. 78 29 19 44 82 84
Answer: 29 19 44 78 82 84
Explanation: Applying the rule step by step: Step 1: 78 29 82 19 44 84; Step 2: 78 29 19 44 82 84; Step 3: 29 19 44 78 82 84.
3244. A machine rearranges a number line as follows. In each step, the smallest number among the unplaced numbers is swapped into the next place from the left. If the input is: 62 13 75 50 77 33, what will be Step 3?
- A. 13 33 50 75 77 62
- B. 13 33 75 50 77 62
- C. 50 33 13 75 77 62
- D. 13 33 50 62 75 77
Answer: 13 33 50 75 77 62
Explanation: Applying the rule step by step: Step 1: 13 62 75 50 77 33; Step 2: 13 33 75 50 77 62; Step 3: 13 33 50 75 77 62.
3245. A machine rearranges a number line as follows. In each step, the smallest number among the unplaced numbers is swapped into the next place from the left. If the input is: 47 78 37 27 66 50, what will be Step 3?
- A. 27 37 78 47 66 50
- B. 27 50 47 78 66 37
- C. 78 37 47 27 66 50
- D. 27 37 47 78 66 50
Answer: 27 37 47 78 66 50
Explanation: Applying the rule step by step: Step 1: 27 78 37 47 66 50; Step 2: 27 37 78 47 66 50; Step 3: 27 37 47 78 66 50.
3246. A machine rearranges a number line as follows. In each step, the largest number among the unplaced numbers is swapped into the next place from the left. If the input is: 35 59 41 90 37 70, what will be Step 4?
- A. 37 70 59 41 90 35
- B. 90 70 59 41 37 35
- C. 90 70 59 35 37 41
- D. 90 70 41 59 37 35
Answer: 90 70 59 41 37 35
Explanation: Applying the rule step by step: Step 1: 90 59 41 35 37 70; Step 2: 90 70 41 35 37 59; Step 3: 90 70 59 35 37 41; Step 4: 90 70 59 41 37 35.
3247. A machine rearranges a number line as follows. In each step, the smallest number among the unplaced numbers is swapped into the next place from the left. If the input is: 91 53 82 92 26 15, what will be Step 3?
- A. 15 26 82 92 53 91
- B. 15 26 53 92 91 82
- C. 15 26 53 92 82 91
- D. 15 26 92 53 82 91
Answer: 15 26 53 92 82 91
Explanation: Applying the rule step by step: Step 1: 15 53 82 92 26 91; Step 2: 15 26 82 92 53 91; Step 3: 15 26 53 92 82 91.
3248. A machine rearranges a number line as follows. In each step, the largest number among the unplaced numbers is swapped into the next place from the left. If the input is: 23 48 55 94 67 71, what will be Step 4?
- A. 94 71 67 23 55 48
- B. 94 71 67 55 23 48
- C. 23 71 67 55 94 48
- D. 94 71 55 67 23 48
Answer: 94 71 67 55 23 48
Explanation: Applying the rule step by step: Step 1: 94 48 55 23 67 71; Step 2: 94 71 55 23 67 48; Step 3: 94 71 67 23 55 48; Step 4: 94 71 67 55 23 48.
3249. A machine rearranges a number line as follows. In each step, the largest of the numbers not yet fixed is moved to the right end of the unfixed part (the remaining numbers keep their order), so the fixed part grows from the right. If the input is: 84 55 28 78 98 42, what will be Step 3?
- A. 78 28 42 55 84 98
- B. 55 84 42 78 28 98
- C. 55 28 42 78 84 98
- D. 55 28 78 42 84 98
Answer: 55 28 42 78 84 98
Explanation: Applying the rule step by step: Step 1: 84 55 28 78 42 98; Step 2: 55 28 78 42 84 98; Step 3: 55 28 42 78 84 98.
3250. A machine rearranges a number line as follows. In each step, the largest of the numbers not yet fixed is moved to the right end of the unfixed part (the remaining numbers keep their order), so the fixed part grows from the right. If the input is: 88 12 70 11 42 28, what will be Step 2?
- A. 12 42 11 28 70 88
- B. 12 88 42 28 70 11
- C. 12 11 42 28 70 88
- D. 12 70 11 42 28 88
Answer: 12 11 42 28 70 88
Explanation: Applying the rule step by step: Step 1: 12 70 11 42 28 88; Step 2: 12 11 42 28 70 88.
3251. A machine rearranges a number line as follows. In each step, the largest number among the unplaced numbers is swapped into the next place from the left. If the input is: 51 93 39 16 71 65, what will be Step 3?
- A. 93 71 39 16 51 65
- B. 93 71 65 16 51 39
- C. 93 71 51 16 65 39
- D. 65 71 93 16 51 39
Answer: 93 71 65 16 51 39
Explanation: Applying the rule step by step: Step 1: 93 51 39 16 71 65; Step 2: 93 71 39 16 51 65; Step 3: 93 71 65 16 51 39.
3252. A machine rearranges a number line as follows. In each step, the largest of the numbers not yet fixed is moved to the right end of the unfixed part (the remaining numbers keep their order), so the fixed part grows from the right. If the input is: 80 63 96 69 23 13, what will be Step 3?
- A. 96 23 13 69 80 63
- B. 63 23 13 69 80 96
- C. 63 23 13 69 96 80
- D. 63 69 23 13 80 96
Answer: 63 23 13 69 80 96
Explanation: Applying the rule step by step: Step 1: 80 63 69 23 13 96; Step 2: 63 69 23 13 80 96; Step 3: 63 23 13 69 80 96.
3253. A machine rearranges a number line as follows. In each step, the largest number among the unplaced numbers is swapped into the next place from the left. If the input is: 58 41 16 91 75 95, what will be Step 2?
- A. 16 41 58 75 91 95
- B. 95 91 16 41 75 58
- C. 95 58 16 41 75 91
- D. 95 41 16 91 75 58
Answer: 95 91 16 41 75 58
Explanation: Applying the rule step by step: Step 1: 95 41 16 91 75 58; Step 2: 95 91 16 41 75 58.
3254. A machine rearranges a number line as follows. In each step, the largest number among the unplaced numbers is swapped into the next place from the left. If the input is: 24 41 62 95 38 49, what will be Step 4?
- A. 95 62 49 41 38 24
- B. 95 62 49 24 38 41
- C. 95 41 49 62 38 24
- D. 95 62 38 41 49 24
Answer: 95 62 49 41 38 24
Explanation: Applying the rule step by step: Step 1: 95 41 62 24 38 49; Step 2: 95 62 41 24 38 49; Step 3: 95 62 49 24 38 41; Step 4: 95 62 49 41 38 24.
3255. A machine rearranges a number line as follows. In each step, the smallest number among the unplaced numbers is swapped into the next place from the left. If the input is: 95 77 42 70 73 98, what will be Step 3?
- A. 42 70 73 77 95 98
- B. 95 70 73 77 42 98
- C. 42 70 95 77 73 98
- D. 42 73 70 77 95 98
Answer: 42 70 73 77 95 98
Explanation: Applying the rule step by step: Step 1: 42 77 95 70 73 98; Step 2: 42 70 95 77 73 98; Step 3: 42 70 73 77 95 98.
3256. A machine rearranges a number line as follows. In each step, the smallest number among the unplaced numbers is swapped into the next place from the left. If the input is: 45 71 52 34 24 90, what will be Step 4?
- A. 24 34 45 52 71 90
- B. 24 71 45 52 34 90
- C. 24 34 90 52 71 45
- D. 24 34 45 71 52 90
Answer: 24 34 45 52 71 90
Explanation: Applying the rule step by step: Step 1: 24 71 52 34 45 90; Step 2: 24 34 52 71 45 90; Step 3: 24 34 45 71 52 90; Step 4: 24 34 45 52 71 90.
3257. Statement: An advertisement says: 'Use the parcel receipt for a stronger result.'Assumptions: I. Everyone who sees the advertisement will buy the parcel receipt. II. Advertisements can influence the buying choices of some people.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Neither assumption I nor II follows
- B. Only assumption I follows
- C. Both assumptions I and II follow
- D. Only assumption II follows
Answer: Only assumption II follows
Explanation: The statement is workable only if "Advertisements can influence the buying choices of some people." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3258. Statement: An advertisement says: 'Use spare batteries for a stronger result.'Assumptions: I. Advertisements can influence the buying choices of some people. II. Everyone who sees the advertisement will buy spare batteries.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Neither assumption I nor II follows
- B. Both assumptions I and II follow
- C. Only assumption I follows
- D. Only assumption II follows
Answer: Only assumption I follows
Explanation: The statement is workable only if "Advertisements can influence the buying choices of some people." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3259. Statement: A notice at the laboratory reads: 'Do not run here.'Assumptions: I. Some people may run at the laboratory. II. Every person obeys such notices without exception.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Both assumptions I and II follow
- B. Only assumption I follows
- C. Only assumption II follows
- D. Neither assumption I nor II follows
Answer: Only assumption I follows
Explanation: The statement is workable only if "Some people may run at the laboratory." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3260. Statement: The head of the unit said: 'Submit the spare batteries report by Friday evening, as it will be reviewed on Monday.'Assumptions: I. No report will be reviewed after Monday. II. The report can be prepared by Friday.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Neither assumption I nor II follows
- B. Only assumption I follows
- C. Both assumptions I and II follow
- D. Only assumption II follows
Answer: Only assumption II follows
Explanation: The statement is workable only if "The report can be prepared by Friday." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3261. Statement: The head of the unit said: 'Submit the sleeper tickets report by Friday evening, as it will be reviewed on Monday.'Assumptions: I. The report can be prepared by Friday. II. No report will be reviewed after Monday.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Only assumption II follows
- B. Only assumption I follows
- C. Both assumptions I and II follow
- D. Neither assumption I nor II follows
Answer: Only assumption I follows
Explanation: The statement is workable only if "The report can be prepared by Friday." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3262. Statement: An advertisement says: 'Use the cleaning contract for a stronger result.'Assumptions: I. Advertisements can influence the buying choices of some people. II. Everyone who sees the advertisement will buy the cleaning contract.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Only assumption I follows
- B. Neither assumption I nor II follows
- C. Only assumption II follows
- D. Both assumptions I and II follow
Answer: Only assumption I follows
Explanation: The statement is workable only if "Advertisements can influence the buying choices of some people." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3263. Statement: The railway has announced that sleeper tickets can be booked only online from next month.Assumptions: I. Online booking is cheaper than booking at the counter. II. A considerable number of passengers can access the internet.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Only assumption I follows
- B. Only assumption II follows
- C. Neither assumption I nor II follows
- D. Both assumptions I and II follow
Answer: Only assumption II follows
Explanation: The statement is workable only if "A considerable number of passengers can access the internet." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3264. Statement: A notice at the pantry car reads: 'Do not litter here.'Assumptions: I. Every person obeys such notices without exception. II. Some people may litter at the pantry car.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Neither assumption I nor II follows
- B. Only assumption I follows
- C. Only assumption II follows
- D. Both assumptions I and II follow
Answer: Only assumption II follows
Explanation: The statement is workable only if "Some people may litter at the pantry car." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3265. Statement: A notice at the library reads: 'Do not eat here.'Assumptions: I. Every person obeys such notices without exception. II. Some people may eat at the library.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Neither assumption I nor II follows
- B. Both assumptions I and II follow
- C. Only assumption I follows
- D. Only assumption II follows
Answer: Only assumption II follows
Explanation: The statement is workable only if "Some people may eat at the library." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3266. Statement: The head of the unit said: 'Submit the fresh uniforms report by Friday evening, as it will be reviewed on Monday.'Assumptions: I. The report can be prepared by Friday. II. No report will be reviewed after Monday.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Both assumptions I and II follow
- B. Only assumption II follows
- C. Only assumption I follows
- D. Neither assumption I nor II follows
Answer: Only assumption I follows
Explanation: The statement is workable only if "The report can be prepared by Friday." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3267. Statement: The head of the unit said: 'Submit the the sports kit report by Friday evening, as it will be reviewed on Monday.'Assumptions: I. The report can be prepared by Friday. II. No report will be reviewed after Monday.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Only assumption I follows
- B. Neither assumption I nor II follows
- C. Only assumption II follows
- D. Both assumptions I and II follow
Answer: Only assumption I follows
Explanation: The statement is workable only if "The report can be prepared by Friday." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3268. Statement: An advertisement says: 'Use the monthly pass for a stronger result.'Assumptions: I. Everyone who sees the advertisement will buy the monthly pass. II. Advertisements can influence the buying choices of some people.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Only assumption II follows
- B. Both assumptions I and II follow
- C. Only assumption I follows
- D. Neither assumption I nor II follows
Answer: Only assumption II follows
Explanation: The statement is workable only if "Advertisements can influence the buying choices of some people." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3269. Statement: The head of the unit said: 'Submit the fresh uniforms report by Friday evening, as it will be reviewed on Monday.'Assumptions: I. No report will be reviewed after Monday. II. The report can be prepared by Friday.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Only assumption II follows
- B. Both assumptions I and II follow
- C. Neither assumption I nor II follows
- D. Only assumption I follows
Answer: Only assumption II follows
Explanation: The statement is workable only if "The report can be prepared by Friday." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3270. Statement: The railway has announced that the cleaning contract can be booked only online from next month.Assumptions: I. Online booking is cheaper than booking at the counter. II. A considerable number of passengers can access the internet.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Only assumption II follows
- B. Only assumption I follows
- C. Neither assumption I nor II follows
- D. Both assumptions I and II follow
Answer: Only assumption II follows
Explanation: The statement is workable only if "A considerable number of passengers can access the internet." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3271. Statement: The railway has announced that sleeper tickets can be booked only online from next month.Assumptions: I. A considerable number of passengers can access the internet. II. Online booking is cheaper than booking at the counter.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Only assumption I follows
- B. Neither assumption I nor II follows
- C. Both assumptions I and II follow
- D. Only assumption II follows
Answer: Only assumption I follows
Explanation: The statement is workable only if "A considerable number of passengers can access the internet." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3272. Statement: The railway has announced that the monthly pass can be booked only online from next month.Assumptions: I. Online booking is cheaper than booking at the counter. II. A considerable number of passengers can access the internet.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Only assumption I follows
- B. Both assumptions I and II follow
- C. Only assumption II follows
- D. Neither assumption I nor II follows
Answer: Only assumption II follows
Explanation: The statement is workable only if "A considerable number of passengers can access the internet." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3273. Statement: A notice at the library reads: 'Do not eat here.'Assumptions: I. Some people may eat at the library. II. Every person obeys such notices without exception.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Neither assumption I nor II follows
- B. Only assumption II follows
- C. Both assumptions I and II follow
- D. Only assumption I follows
Answer: Only assumption I follows
Explanation: The statement is workable only if "Some people may eat at the library." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3274. Statement: The railway has announced that spare batteries can be booked only online from next month.Assumptions: I. Online booking is cheaper than booking at the counter. II. A considerable number of passengers can access the internet.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Only assumption I follows
- B. Neither assumption I nor II follows
- C. Both assumptions I and II follow
- D. Only assumption II follows
Answer: Only assumption II follows
Explanation: The statement is workable only if "A considerable number of passengers can access the internet." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3275. Statement: A notice at the platform reads: 'Do not smoke here.'Assumptions: I. Every person obeys such notices without exception. II. Some people may smoke at the platform.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Both assumptions I and II follow
- B. Only assumption I follows
- C. Neither assumption I nor II follows
- D. Only assumption II follows
Answer: Only assumption II follows
Explanation: The statement is workable only if "Some people may smoke at the platform." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3276. Statement: An advertisement says: 'Use spare batteries for a stronger result.'Assumptions: I. Everyone who sees the advertisement will buy spare batteries. II. Advertisements can influence the buying choices of some people.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Both assumptions I and II follow
- B. Only assumption I follows
- C. Only assumption II follows
- D. Neither assumption I nor II follows
Answer: Only assumption II follows
Explanation: The statement is workable only if "Advertisements can influence the buying choices of some people." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3277. Statement: An advertisement says: 'Use concession forms for a stronger result.'Assumptions: I. Advertisements can influence the buying choices of some people. II. Everyone who sees the advertisement will buy concession forms.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Both assumptions I and II follow
- B. Neither assumption I nor II follows
- C. Only assumption I follows
- D. Only assumption II follows
Answer: Only assumption I follows
Explanation: The statement is workable only if "Advertisements can influence the buying choices of some people." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3278. Statement: An advertisement says: 'Use concession forms for a stronger result.'Assumptions: I. Everyone who sees the advertisement will buy concession forms. II. Advertisements can influence the buying choices of some people.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Both assumptions I and II follow
- B. Only assumption I follows
- C. Only assumption II follows
- D. Neither assumption I nor II follows
Answer: Only assumption II follows
Explanation: The statement is workable only if "Advertisements can influence the buying choices of some people." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3279. Statement: The head of the unit said: 'Submit the the cleaning contract report by Friday evening, as it will be reviewed on Monday.'Assumptions: I. The report can be prepared by Friday. II. No report will be reviewed after Monday.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Neither assumption I nor II follows
- B. Only assumption II follows
- C. Only assumption I follows
- D. Both assumptions I and II follow
Answer: Only assumption I follows
Explanation: The statement is workable only if "The report can be prepared by Friday." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.
3280. Statement: An advertisement says: 'Use fresh uniforms for a stronger result.'Assumptions: I. Everyone who sees the advertisement will buy fresh uniforms. II. Advertisements can influence the buying choices of some people.Which of the following is implicit in the statement?
- A. Only assumption II follows
- B. Only assumption I follows
- C. Both assumptions I and II follow
- D. Neither assumption I nor II follows
Answer: Only assumption II follows
Explanation: The statement is workable only if "Advertisements can influence the buying choices of some people." is taken for granted; the other assumption is an unsupported extension that the statement does not rely on.