👥 Exam-preparation support for aspirants across India.🔔 Free UPSC syllabus, quizzes and class videos.✓ SSC CGL eligibility guide is live in Vidyarthi Kendra.
IUC Academy logoIUC AcademyHome

Profit & Loss MCQ Practice

Practice question set with answers. Use deep links to save questions.

Quiz App / Profit & Loss

757 questions loaded. Showing page 7 of 10 for fast crawlable revision and deep linking.

481. Selling an article for ₹ 696 gave a profit of P%. Selling it for ₹ 841 gave a profit of (P + 25)%. Find P.
  1. A. 10
  2. B. 25
  3. C. 15
  4. D. 20
Answer: 20
Explanation: Sale price of an article is ₹ 696 When profit = P% Sale price of an article is ₹ 841 when Profit = P + 25% Difference in sale price = ₹ (841 – 696) = ₹ 145 Difference of profit percentages = P + 25% – p = 25% ∴ Let the C.P of article be ₹ x, then, 25% of x = 145 ⇒ 25 145 100 x ×= ₹ ⇒ x = 145 100 580 25 × = ₹ ∴ Profit = Sale price – Cost price = ₹ (696 – 580) = ₹ 116 Profit = p% ∴ 580 × 116 100 p = ⇒ p = 116 20 100/580% × =
482. A trader has 600 kgs of rice, a part of which he sells at 15% profit and the remaining quantity at 20% loss. On the whole, he incurs an overall loss of 6%. What is the quantity of rice he sold at 20% loss?
  1. A. 250 kgs
  2. B. 320 kgs
  3. C. 420 kgs
  4. D. 360 kgs
Answer: 360 kgs
Explanation: Let Quantity of rice sold at 20% loss be x kg ∴ Quantity of rice sold at 15% gain = (600 – x) kg On the whole transaction he incurs an overall Loss of 6% According to the question, (600 – x) × 115 80 100 100 x × + = 600 94 100 × ⇒ 115 × 600 – 115x + 80 x = 600 × 94 ⇒ 69000 – 35x = 56400 ⇒ 35x = 12600 ⇒ x = 12600 35 = 360 kg
483. An item was bought for ₹ X and sold for ₹ Y, thereby earning a profit of 20%. Had the value of X been 15 less and the value of Y ₹ 76 less, a profit of 30% would have been earned. What was the value of ‘X’?
  1. A. ₹ 640
  2. B. ₹ 400
  3. C. ₹ 600
  4. D. ₹ 800
Answer: ₹ 800
484. Rajlani sold a machine for ₹ 22, 000 with a discount of 8% on the labeled price and made a profit of 22 2 3 %. What would have been the profit percent if the machine was sold without any discount on the labeled price?
  1. A. 36 1/3
  2. B. 30 2/3
  3. C. 27 1/3
  4. D. 33 1/3
Answer: 33 1/3
485. The profit from selling an article for ₹ 5520 equals the loss from selling it for ₹ 4080. What is the percent profit if it is sold at ₹ 6000?
  1. A. 20
  2. B. 12
  3. C. 25
  4. D. 15
Answer: 25
486. The marked price is 10% higher than the cost price. A discount of 10% is given on the marked price. In this kind of sale, the seller
  1. A. gains 2%
  2. B. bears no loss, no gain
  3. C. gains 1%
  4. D. loses 1%
Answer: loses 1%
Explanation: Let CP of article be ₹ 100 ∴ Marked price = ₹ 110 Discount % on marked Price = 10% S.P. = 110 90 99 i.e., 100 × = ₹ 1% loss
487. A dealer marked an item 40% above cost, then gave a customer successive discounts of 20% and 25%, incurring a loss of ₹ 448. At what price was it sold to the customer?
  1. A. ₹ 2,416
  2. B. ₹ 2,352
  3. C. ₹ 2,268
  4. D. ₹ 2, 152
Answer: ₹ 2,352
Explanation: Let the cost price be ₹ 100. CP MP SP 100 140 20% of discount = 20 140 28 100 × = ₹ (140 – 28) = ₹ 112 25% of discount = 25 112 100 × = 28 ₹ (112 – 28) = ₹ 84 ₹ 84 Loss = 100 – 84 = 16% ∵ If ₹ 16 loss, cost price ₹ 100. ∴ If ₹ 448 loss, cost price = 100 448 16 × = 28 × 100 = ₹ 2800 ∴ Selling price = 2800 84 100 × = ₹ 2352
488. Dhar bought two articles A and B at a total cost of ₹ 8000. He sold article A at 20% profit and article B at 12% loss. In the whole deal he made no gain and no loss. At what price should Dhar have sold article B to make an overall profit of 25%?
  1. A. ₹ 5200
  2. B. ₹ 5800
  3. C. ₹ 6400
  4. D. ₹ 6200
Answer: ₹ 6400
489. Oranges are bought at 5 for ₹ 10 and sold at 6 for ₹ 15. The gain percent is
  1. A. 50%
  2. B. 40%
  3. C. 35%
  4. D. 25%
Answer: 25%
490. A box is bought of ₹ 75 and sold at a gain of 8%. Find its selling price
  1. A. 81
  2. B. 82
  3. C. 89
  4. D. 86
Answer: 81
491. Aditya, a trader, sells an item to a retailer at 20% discount, but charges 10% on the discounted price, for delivery and packaging. The retailer sells it for ₹ 2046 more, thereby earning a profit of 25%. At what price had the trader marked the item?
  1. A. ₹ 9400
  2. B. ₹ 9000
  3. C. ₹ 8000
  4. D. ₹ 9300
Answer: ₹ 9300
492. A merchant marks goods 25% above cost. When his cost falls 5%, he offers an 8% discount and sales rise by 25%. Find the change in his profit.
  1. A. 5% higher
  2. B. 7½% higher
  3. C. 8% lower
  4. D. Unchanged
Answer: Unchanged
493. Tarun got a 30% concession on an article's labelled price and sold it for ₹ 8750, a 25% profit on his buying price. What was the labelled price?
  1. A. ₹ 10,000
  2. B. ₹ 12,000
  3. C. ₹ 16,000
  4. D. Data inadequate
Answer: ₹ 10,000
494. Peter bought an item at 20% off its original price and sold it at 40% above his purchase price. The new selling price is what percent above the original price?
  1. A. 7.5
  2. B. 8
  3. C. 10
  4. D. 12
Answer: 12
495. Komal buys an article at a 25% discount. At what percentage above his cost price must he sell it to make a 25% profit over the original list price?
  1. A. 25
  2. B. 30
  3. C. 40
  4. D. 66.67
Answer: 66.67
496. A shopkeeper sold an article with a 5% discount and made a 23.5% profit. What would his profit percentage have been with no discount?
  1. A. 24.5
  2. B. 28.5
  3. C. 30
  4. D. Data inadequate
Answer: 30
497. Even after reducing the marked price of a transistor by ₹ 32, a shopkeeper makes a profit of 15%. If the cost price be ₹ 320, what percentage of profit would he have made if he had sold the transistor at the marked price?
  1. A. 10%
  2. B. 20%
  3. C. 25%
  4. D. None of these
Answer: 25%
498. If the selling price of an article is five times the discount offered and if the percentage of discount is equal to the percentage profit, find the ratio of the discount offered to the cost price.
  1. A. 1 : 5 / 1: 5
  2. B. 1 : 6 / 1: 6
  3. C. 7 : 30 / 7: 30
  4. D. 11 : 30 / 11: 30
Answer: 7 : 30 / 7: 30
499. The marked price of a shirt and trousers are in the ratio 1 : 2. The shopkeeper gives 40% discount on the shirt. If the total discount on the set of the shirt and trousers is 30%, the discount offered on the trousers is
  1. A. 15%
  2. B. 20%
  3. C. 25%
  4. D. 30%
Answer: 25%
500. A shopkeeper sold sarees at ₹ 266 each after a 5% discount on the labelled price. Without the discount he would have had a 12% profit on cost. What is the cost price of each saree?
  1. A. ₹ 240
  2. B. ₹ 260
  3. C. ₹ 280
  4. D. None of these
Answer: None of these
501. A shopkeeper sells 25 articles at ₹ 45 each after a 10% discount and earns a 50% profit. What profit would he make with no discount?
  1. A. 60%
  2. B. 60⅔%
  3. C. 66%
  4. D. 66⅔%
Answer: 66⅔%
502. A shopkeeper sold an air-conditioner for ₹ 25935 with a discount of 9% and earned a profit of 3.74%. What would have been the percentage of profit if no discount were offered?
  1. A. 12.3%
  2. B. 15.6%
  3. C. 16%
  4. D. None of these
Answer: None of these
503. A shopkeeper offered a discount of 15% on the labelled price. By selling an article for ₹ 340 after giving discount he earned a profit of 1 13 %. 3 What would have been the percent profit earned if no discount was offered?
  1. A. 27
  2. B. 1 28 3
  3. C. 1 30 3
  4. D. 1 333
Answer: 1 333
504. If a commission of 10% is given on the written price of an article, the gain is 20%. If the commission is increased to 20%, the gain is
  1. A. 6⅔%
  2. B. 7¼%
  3. C. 12½%
  4. D. 13⅓%
Answer: 6⅔%
505. A shopkeeper sells a badminton racket marked at ₹ 30 with a 15% discount and gives a ₹ 1.50 shuttlecock free with each, still making a 20% profit. What is his cost per racket?
  1. A. ₹ 19.75
  2. B. ₹ 20
  3. C. ₹ 21
  4. D. ₹ 21.25
Answer: ₹ 20
506. Kunal bought a suitcase at 15% off the labelled price and sold it for ₹ 2880, a 20% profit on the labelled price. What did he pay for it?
  1. A. ₹ 2040
  2. B. ₹ 2400
  3. C. ₹ 2604
  4. D. ₹ 2640
Answer: ₹ 2040
507. The labelled price of a cupboard is ₹ 6500. The shopkeeper sold it by giving 5% discount on the labelled price and earned a profit of 15%. What approximately is the cost price of the cupboard?
  1. A. ₹ 5000
  2. B. ₹ 5350
  3. C. ₹ 5600
  4. D. ₹ 5800
Answer: ₹ 5350
508. A manufacturer marked an article at ₹ 50 and sold it allowing 20% discount. If his profit was 25%, then the cost price of the article was
  1. A. ₹ 30
  2. B. ₹ 32
  3. C. ₹ 35
  4. D. ₹ 40
Answer: ₹ 32
509. A product when sold with 10% rebate on the listed price gave a profit of ₹ 70. What was its cost price?
  1. A. ₹ 200
  2. B. ₹ 350
  3. C. ₹ 700
  4. D. Cannot be determined
Answer: Cannot be determined
Explanation: Since the marked price is not given, so the cost price cannot be determined.
510. A trader marked his goods at 20% above the cost price. He sold half the stock at the marked price, one quarter at a discount of 20% on the marked price and the rest at a discount of 40% on the marked price. His total gain is
  1. A. 2%
  2. B. 4.5%
  3. C. 13.5%
  4. D. 15%
Answer: 2%
511. A shopkeeper marks an item 35% above its cost price. What discount percentage lets him gain 8%?
  1. A. 20%
  2. B. 27%
  3. C. 31%
  4. D. 43%
Answer: 20%
512. A trader marks an article 10% above cost, then gives a discount at the time of sale and ends up with a 1% loss. What discount did he give?
  1. A. 9%
  2. B. 10%
  3. C. 10.5%
  4. D. 11%
Answer: 10%
513. A tradesman gives a 4% discount on the marked price and also one article free for every 15 bought, and thereby gains 35%. By what percent is the marked price above cost?
  1. A. 20%
  2. B. 39%
  3. C. 40%
  4. D. 50%
Answer: 50%
514. A video magazine distributor made 3500 copies of the March issue of the magazine at a cost of ₹ 350000. He gave 500 cassettes free to some key video libraries. He also allowed a 25% discount on the market price of the cassette and gave one extra cassette free with every 29 cassettes bought at a time. In this manner, he was able to sell all the 3500 cassettes that were produced. If the market price of a cassette was ₹ 150, then what is his gain or loss percent for the March issue of video magazine?
  1. A. 10% gain
  2. B. 25% loss
  3. C. 40% gain
  4. D. 6.8% loss
Answer: 6.8% loss
515. By selling an article at 2 5 of the marked price, there is a loss of 25%. The ratio of the marked price and the cost price of the article is
  1. A. 2 : 5 / 2: 5
  2. B. 5 : 2 / 5: 2
  3. C. 8 : 15 / 8: 15
  4. D. 15 : 8 / 15: 8
Answer: 15 : 8 / 15: 8
516. A shopkeeper marks goods so that after a 12.5% discount he still makes a 10% profit. What is the marked price of an article that costs him ₹ 4900?
  1. A. ₹ 5390
  2. B. ₹ 5490
  3. C. ₹ 6160
  4. D. ₹ 6260
Answer: ₹ 6160
517. A retailer allows a trade discount of 20% and a cash discount of 6¼% on the market price of the products and gets a net profit of 20% on the cost. By how much above the cost, should the products be labelled for sale?
  1. A. 40%
  2. B. 50%
  3. C. 60%
  4. D. 70%
Answer: 60%
518. At what percent above the cost price must a shopkeeper mark his goods so that he gains 20% even after giving a discount of 10% on the marked price?
  1. A. 25%
  2. B. 30%
  3. C. 33⅓%
  4. D. 37½%
Answer: 33⅓%
519. A shopkeeper gives 10% off the marked price and then adds 8% sales tax on the discounted price. A customer pays ₹ 680.40 in all. What is the marked price?
  1. A. ₹ 630
  2. B. ₹ 700
  3. C. ₹ 780
  4. D. None of these
Answer: ₹ 700
520. An article's cost price is 64% of its marked price. Find the gain percent after giving a 12% discount.
  1. A. 37.5%
  2. B. 48%
  3. C. 50.5%
  4. D. 52%
Answer: 37.5%
521. A shopkeeper sells an umbrella for ₹ 300 at a 20% gain. In a clearance sale he gives a 10% discount on the marked price. What is his gain percent in the sale?
  1. A. 7
  2. B. 7.5
  3. C. 8
  4. D. 9
Answer: 8
522. A retailer buys 30 articles from a wholesaler for the price of 27 and sells them at the marked price. What is his gain percent?
  1. A. 9 1/11%
  2. B. 10%
  3. C. 11⅑%
  4. D. 16⅔%
Answer: 11⅑%
523. The price of an article is raised by 30% and then two successive discounts of 10% each are allowed. Ultimately, the price of the article is
  1. A. decreased by 5.3%
  2. B. increased by 3%
  3. C. increased by 5.3%
  4. D. increased by 10%
Answer: increased by 5.3%
524. A showroom owner sells a leather jacket for ₹ X and claims to make a profit of 10%. He plans to have a stall in the trade fair and marks the same jacket at ₹ 2X. At the stall, he allows a discount of 20%. What will be the percentage profit that he will make at the trade fair?
  1. A. 60%
  2. B. 76%
  3. C. 80%
  4. D. 86%
Answer: 76%
525. A shopkeeper earns a profit of 12% on selling a book at 10% discount on the printed price. The ratio of the cost price and the printed price of the book is
  1. A. 45 : 56 / 45: 56
  2. B. 50 : 61 / 50: 61
  3. C. 99 : 125 / 99: 125
  4. D. None of these
Answer: 45 : 56 / 45: 56
526. A tradesman marks his goods 30% above the C.P. If he allows a discount of 1 6 %, 4 then his gain percent is
  1. A. 21⅞%
  2. B. 22%
  3. C. 23¾%
  4. D. None of these
Answer: 21⅞%
527. A trader marked the price of his commodity so as to include a profit of 25%. He allowed discount of 16% on the marked price. His actual profit was
  1. A. 5%
  2. B. 9%
  3. C. 16%
  4. D. 25%
Answer: 5%
528. A trader marked the price of a product in such a way that it is 20% more than the cost price. If he allows 10% discount on the marked price to the customer then his gain is
  1. A. 8%
  2. B. 10%
  3. C. 15%
  4. D. 20%
Answer: 8%
529. Raman bought a camera and paid 20% less than its original price. He sold it at 40% profit on the price he had paid. The percentage of profit earned by Raman on the original price was
  1. A. 12
  2. B. 15
  3. C. 22
  4. D. 32
Answer: 12
530. A person first increases the price of a commodity by 10% and then he announces a discount of 15%. The actual discount on the original price is
  1. A. 5%
  2. B. 6.5%
  3. C. 7.5%
  4. D. 12.5%
Answer: 6.5%
531. A shopkeeper buys 150 calculators at ₹ 250 each and spends ₹ 2500 on transport and packing. He labels each at ₹ 320 but allows a 5% discount. What profit percent does he earn?
  1. A. 14%
  2. B. 15%
  3. C. 16%
  4. D. 20%
Answer: 14%
532. The marked price of a watch was ₹ 820. A man bought the same for ₹ 570.72 after getting two successive discounts of which the first was 20%. The rate of second discount was
  1. A. 12%
  2. B. 13%
  3. C. 15%
  4. D. 18%
Answer: 13%
533. A shopkeeper gives two successive discounts on an article marked ₹ 450. The first discount given is 10%. If the customer pays ₹ 344.25 for the article, the second discount given is
  1. A. 10%
  2. B. 12%
  3. C. 14%
  4. D. 15%
Answer: 15%
534. A shopkeeper gives 3 consecutive discounts of 10%, 15% and 15% after which he sells his goods at a percentage profit of 30.05 percent on the cost price. Find the value of the percentage profit that the shopkeeper would have earned if he had given discounts of 10% and 15% only.
  1. A. 53%
  2. B. 62.5%
  3. C. 68.6%
  4. D. 72.5%
Answer: 53%
535. On a ₹ 10000 payment order, a person has choice between 3 successive discounts of 10%, 10% and 30%, and 3 successive discounts of 40%, 5% and 5%. By choosing the better one he can save (in rupees)
  1. A. 200
  2. B. 255
  3. C. 400
  4. D. 433
Answer: 255
536. A company offers three types of successive discounts (i) 25% and 15% ; (ii) 30% and 10% ; (iii) 35% and 5%. Which offer is the best for a customer?
  1. A. First offer
  2. B. Second offer
  3. C. Third offer
  4. D. Any one; all are equally good
Answer: Third offer
537. Two shopkeepers announce the same price of ₹ 700 for a sewing machine. The first offers successive discounts of 30% and 6% while the second offers successive discounts of 20% and 16%. The shopkeeper that offers better discount, charges .......... less than the other shopkeeper.
  1. A. ₹ 9.80
  2. B. ₹ 16.80
  3. C. ₹ 22.40
  4. D. ₹ 36.40
Answer: ₹ 9.80
538. An article is listed at ₹ 900 and two successive discounts of 8% and 8% are given on it. How much would the seller gain or lose, if he gives a single discount of 16%, instead of two discounts?
  1. A. Gain of ₹ 4.76
  2. B. Loss of ₹ 5.76
  3. C. Loss of ₹ 4.76
  4. D. Gain of ₹ 5.76
Answer: Loss of ₹ 5.76
539. If on a marked price, the difference of selling prices with a discount of 30% and two successive discounts of 20% and 10% is ₹ 72, then the marked price (in ₹) is
  1. A. 2400
  2. B. 2500
  3. C. 3000
  4. D. 3600
Answer: 3600
540. Two stores A and B mark the price of an item identically. A allows 3 successive discounts of 10% each. B allows 10% discount on the list price and a subsequent discount of 19%. Under the circumstances, which of the following is true?
  1. A. The price of the article is cheaper at A.
  2. B. The price of the article is cheaper at B.
  3. C. The price of the article is same at A and B.
  4. D. The price cannot be determined.
Answer: The price of the article is same at A and B.
541. Applied to a bill for ₹ 1,00,000, the difference between a discount of 40% and two successive discounts of 36% and 4% is
  1. A. Nil
  2. B. ₹ 1440
  3. C. ₹ 2500
  4. D. ₹ 1960
Answer: ₹ 1440
542. After successive discounts of 12% and 5%, an article sells for ₹ 209. What was its original price?
  1. A. ₹ 226
  2. B. ₹ 250
  3. C. ₹ 252
  4. D. ₹ 269
Answer: ₹ 250
543. For the purchase of a motor car, a man has to pay ₹ 17000 when a single discount of 15% is allowed. How much will he have to pay for it if two successive discounts of 5% and 10% respectively are allowed?
  1. A. ₹ 17000
  2. B. ₹ 17010
  3. C. ₹ 17100
  4. D. ₹ 18000
Answer: ₹ 17100
544. If an article with marked price of ₹ 400 is sold at successive discounts of 10%, 25% and 15%, what is the approximate price the customer has to pay?
  1. A. ₹ 230
  2. B. ₹ 270
  3. C. ₹ 300
  4. D. ₹ 360
Answer: ₹ 230
545. A dealer buys an article marked at ₹ 25000 with 20% and 5% off. He spends ₹ 1000 on its repairs and sells it for ₹ 25000. What is his gain or loss percent?
  1. A. Loss of 25%
  2. B. Gain of 25%
  3. C. Loss of 10%
  4. D. Gain of 10%
Answer: Gain of 25%
546. Find the selling price of an article if a shopkeeper allows two successive discounts of 5% each on the marked price of ₹ 80.
  1. A. ₹ 70.10
  2. B. ₹ 70.20
  3. C. ₹ 72
  4. D. ₹ 72.20
Answer: ₹ 72.20
547. A shop gives 10% discount on the purchase of an item. If paid for in cash immediately, a further discount of 12% is given. If the original price of the item is ₹ 250, what is the price of the article if a cash purchase is made?
  1. A. ₹ 190
  2. B. ₹ 195
  3. C. ₹ 198
  4. D. ₹ 200
Answer: ₹ 198
548. Three successive 20% discounts on a marked price equal one single discount of how much?
  1. A. 48.8%
  2. B. 50.2%
  3. C. 55.8%
  4. D. 60%
Answer: 48.8%
549. Successive discounts of 10%, 12% and 15% amount to a single discount of
  1. A. 32.68%
  2. B. 35.28%
  3. C. 36.68%
  4. D. None of these
Answer: 32.68%
550. A manufacturer gives a 20% rebate on the marked price and a retailer gives a further 30% on the reduced price. What single reduction is equivalent?
  1. A. 40%
  2. B. 44%
  3. C. 46%
  4. D. 50%
Answer: 44%
551. Manoj sold an article for ₹ 15000. Had he offered a discount of 10% on the selling price he would have earned a profit of 8%. What is the cost price?
  1. A. ₹ 12250
  2. B. ₹ 12500
  3. C. ₹ 13250
  4. D. ₹ 13500
Answer: ₹ 12500
552. A sells a scooter priced at ₹ 36000. He gives a discount of 8% on the first ₹ 20000 and 5% on the next ₹ 10000. How much discount can he afford on the remaining ₹ 6000 if he is to get as much as when 7% discount is allowed on the total?
  1. A. 5%
  2. B. 6%
  3. C. 7%
  4. D. 8%
Answer: 7%
Explanation: Let the discount on ₹ 6000 be x%. Then, (100 – x)% of 6000 = 93% of 36000 – (92% of 20000 + 95% of 10000) = 33480 – (18400 + 9500) = 5580. ⇒ (100 – x) = 5580 100 93 6000 × = ⇒ x = 7.
553. Jatin bought a refrigerator at 20% off the labelled price. With a 25% discount he would have saved ₹ 500 more. What did he pay?
  1. A. ₹ 5000
  2. B. ₹ 10,000
  3. C. ₹ 12,500
  4. D. ₹ 15,000
Answer: ₹ 10,000
554. A seller allows a discount of 5% on a watch. If he allows a discount of 7% he earns ₹ 15 less in the profit. What is the marked price?
  1. A. ₹ 697.50
  2. B. ₹ 712.50
  3. C. ₹ 750
  4. D. ₹ 817.50
Answer: ₹ 750
555. An article was sold for ₹ y after giving a discount of x%. Then, its list price is
  1. A. 100 100 – y x
  2. B. 100 1y x
  3. C. 100 1 – ( /100) y x / 100 1 – (/100) y x
  4. D. None of these
Answer: 100 100 – y x
556. A selling price of ₹ 24 gives a 20% discount on the list price. What selling price would give a 30% discount on the list price?
  1. A. ₹ 18
  2. B. ₹ 20
  3. C. ₹ 21
  4. D. ₹ 27
Answer: ₹ 21
557. A fan is listed at ₹ 1500 with a 20% discount on the list price. What further discount is needed to bring the net price down to ₹ 1104?
  1. A. 8%
  2. B. 10%
  3. C. 12%
  4. D. 15%
Answer: 8%
558. A shopkeeper allows a 20% discount on the labelled price of a radio and then a further 12% on the reduced price. The final price is ₹ 704. What is the labelled price?
  1. A. ₹ 844.80
  2. B. ₹ 929.28
  3. C. ₹ 1000
  4. D. ₹ 1044.80
Answer: ₹ 1000
559. Two identical articles together cost ₹ 37.40 after a 15% discount. What is the marked price of each article?
  1. A. ₹ 11
  2. B. ₹ 22
  3. C. ₹ 33
  4. D. ₹ 44
Answer: ₹ 22
560. In a sale, perfume is available at a discount of 15% on the selling price. If the perfume’s discounted selling price is ₹ 3675.40, what was the original selling price of the perfume?
  1. A. ₹ 4294
  2. B. ₹ 4324
  3. C. ₹ 4386
  4. D. ₹ 4400
Answer: ₹ 4324

Explore More Practice Topics and Quizzes