👥 Exam-preparation support for aspirants across India.🔔 Free UPSC syllabus, quizzes and class videos.✓ SSC CGL eligibility guide is live in Vidyarthi Kendra.
IUC Academy logoIUC AcademyHome

Number & Letter Series MCQ Practice

Practice question set with answers. Use deep links to save questions.

Quiz App / Number & Letter Series

649 questions loaded. Showing page 9 of 9 for fast crawlable revision and deep linking.

641. Which number will replace the question mark (?) in the following series? 3, 4, 7, 11, 18, ?
  1. A. 22
  2. B. 25
  3. C. 29
  4. D. 31
Answer: 29
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (c) '29' correctly replaces the question mark (?).
642. Which letter will replace the question mark (?) in the following series? B, D, G, I, L, ?, Q
  1. A. P
  2. B. N
  3. C. M
  4. D. O
Answer: N
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (c) 'M' correctly replaces the question mark (?).
643. Which number will replace the question mark (?) in the following series? 4, 10, 18, 38, ?, 150
  1. A. 78
  2. B. 74
  3. C. 84
  4. D. 70
Answer: 74
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) '70' correctly replaces the question mark (?).
644. Which number will replace the question mark (?) in the following series? 0, 1, 5, 14, 30, ?
  1. A. 43
  2. B. 53
  3. C. 55
  4. D. 46
Answer: 55
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) '46' correctly replaces the question mark (?).
645. Which letter-cluster will replace the question mark (?) in the following series? BECD, FIGH, KNLM, ?, XAYZ
  1. A. PSQR
  2. B. QWSU
  3. C. QTRS
  4. D. ORPQ
Answer: QTRS
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (b) 'QWSU' correctly replaces the question mark (?).
646. Which letter will replace the question mark(?) in the following series? M, N, O, L, Q, J, ?, H
  1. A. R
  2. B. S
  3. C. K
  4. D. J
Answer: S
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (a) 'R' correctly replaces the question mark (?).
647. Which number will replace the question mark(?) in the following series? 7, 10, 16, 19, 25,?
  1. A. 29
  2. B. 33
  3. C. 31
  4. D. 28
Answer: 28
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) '28' correctly replaces the question mark (?).
648. Which letter-cluster will replace the question mark(?) in the following series? BZD, DXF, GUI, ?, PLR
  1. A. KQM
  2. B. MOQ
  3. C. KPN
  4. D. LRT
Answer: KQM
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (a) 'KQM' correctly replaces the question mark (?).
649. Which number will replace the question mark(?) in the following series? 3, 5, 7, 8, 15, ?, 31, 26
  1. A. 24
  2. B. 14
  3. C. 21
  4. D. 18
Answer: 14
Explanation: Following the sequential progression rule of the given series, option (d) '18' correctly replaces the question mark (?).

Explore More Practice Topics and Quizzes